12 oktober 2021

Bloemen voor 100-jarige!

KBO-lid mevrouw Nelly van Hulten-Brok vierde 10 oktober haar 100ste verjaardag.

Namens het bestuur van KBO Drunen kwamen Marie-Louise Dannenberg en Ria de Folter op maandagochtend mevrouw Nelly van Hulten feliciteren, die zondag 10 oktober 100 jaar is geworden. Zij werd verrast met een gelukwens in chocolade van KBO Brabant en een mooi boeket van KBO Drunen. 

Mevrouw Van Hulten vertelde dat ze de oudste dochter is uit een gezin met 8 kinderen.

Nelly is geboren en getogen in Drunen en ging naar de lagere school bij de nonnen waar ze met het bijna beste rapport van de klas graag naar de ULO in Waalwijk was gegaan maar haar moeder bepaalde dat ze moest helpen in de huishouding.
Ze kreeg verkering met Frie van Hulten waarmee ze in 1948 trouwde. In 1949 verhuisde ze met haar man naar Aalten waar 6 van de 7 kinderen werden geboren. 

Nelly heeft een goed leven gehad en heeft samen met haar man Frie in 1998 hun 50-jarige bruiloft gevierd. Toen ze in 2002 weduwe werd, heeft ze nog 17 jaar zelfstandig gewoond, en als alleenstaande ontplooide haar sociale betrokkenheid zich misschien wel meer, en werd ze erg “outgoing”.  In haar Honda Civic heeft ze tot ver in haar 80-er levensjaren rondgetuft.
Met trots kijkt Nelly terug naar haar nageslacht: 3 dochters en 4 zonen, 11 kleinkinderen, 3 bonuskleinkinderen, en 11 achterkleinkinderen met nummer 12 en 13 op komst. 

KBO Drunen is trots op Nelly van Hulten, die al 40 jaar lid is van de vereniging. 

Zij was 60 toen ze lid werd en de bijeenkomsten bezocht. Zij houdt van gezelligheid, mensen om zich heen en van een praatje. Tot haar 98ste heeft Nelly zelfstandig gewoond en in 2019 verhuisde ze naar De Zandley waar ze het goed naar de zin heeft met vriendin Dina en schoonzus op dezelfde verdieping. 

Nelly is dankbaar en tevreden, zij kijkt liefdevol terug op mooie herinneringen.

Glunderend vertelde mevrouw Van Hulten dat ze van de gemeente Heusden een bankje heeft gekregen met haar naam erop en dat het naast de kerk staat. Daar is ze erg blij mee.

Wij vroegen wat het geheim is om oud te worden: het antwoord was “gewoon doorgaan” 

Wij wensen mevrouw Nelly van Hulten-Brok nog vele gelukkige jaren met haar kinderen, (achter)kleinkinderen, familie en vrienden.